Preguntes freqüents (FAQs)

A continuació, podràs trobar respostes de preguntes que creiem que potser has fet. Esperem que siguin d’ajuda.
Si necessites resoldre un dubte o incidència que no apareix a les preguntes freqüents, pots contactar amb nosaltres a través de servei d’atenció al client.

Què faig si el sistema no em deixa acabar el procés de devolució?

Si la pàgina del banc no et permet acabar el procés de devolució (ex.”Contacte con su comercio”), es deu a un error aliè a TickEtic que no permet la devolució al compte associat a la teva targeta. Des del 15 de gener hem habilitat un formulari perquè introdueixis el teu IBAN i se’t realitzi una devolució manualment. Segueix el procés de nou i introdueix el teu IBAN i el nom del titular. Si no t’apareix el formulari, i et torna a aparèixer un missatge del banc rebutjant la devolució, escriu-nos un tiquet a l’apartat d’atenció al client, a poder ser adjuntant una captura de pantalla de l’últim pas.

Com puc tramitar la devolució o escollir el disc si la meva comanda no apareix al meu compte d’usuari?

Si vas comprar les teves entrades mitjançant una transferència bancària, o són invitacions que vas rebre per correu electrònic, espera’t fins al 28 de gener. En aquesta data podràs tramitar la devolució a través del teu compte d’usuari/ària.

Si, en canvi, vas rebre les entrades per procediment normal, però ara no t’apareixen al compte, el més probable és que les hagis comprat amb un altre correu electrònic. En aquest cas, hauràs de connectar-te al compte d’usuari de TickEtic amb el correu electrònic correcte.

 

Què puc fer si m’he equivocat en les dades per a rebre el disc “El Gran Ball”?

En el cas que hagis introduït les dades erròniament, durant els propers dies podràs actualitzar-les a través del teu compte d’usuari. Ben aviat apareixerà l’opció de fer-ho automàticament. Gràcies per la teva comprensió.

Com puc fer la devolució si he canviat de targeta o compte bancari?

Si la targeta amb la qual vas fer el pagament i/o el compte bancari associat han canviat, hauràs de tornar a realitzar el procés de devolució a través del teu compte d’usuari/ària.

A partir del 15 de gener hem habilitat un formulari en què podràs introduir la informació del teu nou compte bancari per a sol·licitar la devolució.

 

Què puc fer amb les meves entrades per a la Gira El Gran Circ de Txarango?

Si vas adquirir entrades per la gira El Gran Circ de Txarango, tens tres opcions:

– Canviar l’entrada per un disc.
– Renunciar als diners de l’entrada per col·laborar amb la cooperativa de Txarango.
– Demanar la devolució dels diners.

Per a rebre el teu disc…

Cal que entris al teu compte d’usuari de TickEtic, a la teva zona d’usuari, i inicis un procés de “bescanvi o devolució”. Allà, escull l’opció “Rebre el disc” i omple el formulari amb les teves dades postals. Pots demanar tants discos com entrades tinguis. Pot ser un regal molt especial 😉

Si vols retornar una o més entrades…

En cas que prefereixis sol·licitar la devolució de l’import de les entrades, pots fer-ho seguint els passos que s’indiquen aquí. Les devolucions es poden realitzar fins al 21 de febrer de 2021 a les 23:59. Una vegada tramitada, la devolució és irrevocable.

Si no fas res…

Tens fins el dia 21 de febrer (61 dies des de l’obertura del sistema de devolucions) per a sol·licitar la devolució, un bescanvi o renunciar a la teva entrada. Passada aquella data es considerarà que has renunciat a la teva entrada en favor de la cooperativa de Txarango. T’animem que abans del 21 de febrer accedeixis al sistema de devolucions per a seleccionar l’opció que més et convenci.

I si no saps si tornar l’entrada, demanar el disc o fer una aportació…

En el context de crisi actual, el sector cultural és un dels més afectats. Demanant el disc o fent una aportació a Txarango, dones suport a què projectes com aquest segueixin sent possibles.
Volem aprofitar el missatge per agrair-te la confiança dipositada en TickEtic, una plataforma de venda d’entrades amb una mirada social.

Puc regalar el disc per Nadal?

El disc no arribarà en format físic fins passat festes (a finals de març o principis d’abril de 2021). Això sí, sempre pots regalar un val!

Quants discs puc demanar?

Es pot demanar un disc per a cada entrada. Per exemple, si tens tres entrades, pots demanar fins a tres discs. Per a la resta d’entrades, pots demanar una devolució o aportar-ho per ajudar al projecte de Txarango.

Quan rebré el nou disc de Txarango?

Txarango està en procés de producció del disc i aquest s’enviarà a la primavera de 2021, entre finals de març i principis d’abril.

No puc accedir a la meva zona d’usuari i no puc fer una reclamació pel sistema d’incidències.

Si no pots accedir a la teva zona d’usuari, és possible que tramitessis la compra de les entrades amb un correu electrònic erroni. Si aquest és el cas, contacta’ns mitjançant el nostre sistema d’atenció al client. Si no tens compte d’usuari/ària, n’hauràs d’obrir un per a poder obrir un tiquet.

Atenció al client

 

 

On estan les entrades que vaig adquirir, si no apareixen al meu compte d’usuari?

Si vas adquirir unes entrades però no apareixen al teu compte d’usuari/ària, molt probablement vas realitzar la compra amb un altre correu electrònic. Prova de sortir del teu compte de TickEtic i entrar-hi amb un altre correu electrònic que utilitzis normalment.

 

 

 

Com puc accedir a les meves entrades si vaig introduir un correu electrònic erroni?

Si recordes el correu electrònic erroni i la contrasenya, pots accedir-hi introduint la informació amb què vas realitzar la compra, a través del teu compte de TickEtic:

El meu compte

 

Em dóna error en intentar comprar l’entrada. Què puc fer?

El més probable és que el dispositiu amb el qual estàs intentant comprar les entrades no sigui compatible. Prova de comprar-les amb un altre dispositiu com un altre ordinador, mòbil o tableta. També et recomanem que realitzis una nova comanda, amb un nou correu electrònic i nou usuari, en mode navegació privada i amb una nova targeta. La majoria d’incompatibilitats se solucionen així.

 

Si tinc varies entrades, puc retornar només una part de la meva comanda?

Sí. Si segueixes les indicacions per a tramitar una devolució, tens l’opció de retornar només algunes de les entrades que conformen la teva comanda. Ho pots fer a través del següent enllaç.

El meu compte

 

Com puc tramitar una devolució?

Si tens una entrada per la Gira del Gran Circ, pots fer una devolució fins el 21 de febrer de 2021 a les 23:59 (més informació detallada aquí). Per fer-ho, accedeix al teu compte. A la zona de les teves comandes hi trobaràs els passos necessaris per a tramitar la devolució.

Es retornarà l’import íntegre de l’entrada?

El valor de l’entrada es tornarà íntegrament. El càrrec de gestió de TickEtic (1€ per entrada), però, no es retorna, ja que la gestió de venda de l’entrada i la devolució s’ha tramitat igualment. Volem aprofitar per recordar-vos que TickEtic és una cooperativa sense ànim de lucre que participa amb part dels seus ingressos en projectes socials i solidaris.

 

 

Quant tardarà a arribar al meu compte bancari l’import de la devolució?

Una vegada es tramita la devolució, la mitjana de temps per a que l’import arribi al compte destinatari és de 2-4 dies. Si has introduït el teu IBAN manualment, el procés pot tardar fins a 10 dies.

Si estàs esperant que es faci efectiva la teva devolució, et preguem paciència, ja que estem atenent un alt volum de devolucions. En el resum de la devolució que pots trobar a la teva comanda anirem actualitzant la informació sobre l’estat de la devolució.

Tot i així, al tractar-se d’una gira amb un gran volum d’entrades vengudes, podria ser que la devolució tardi una mica més de l’habitual.

 

L’estat de la meva comanda es queda com a Pendent de Pagament. Què puc fer?

Un cop la teva comanda està Pendent de Pagament, pots completar-ne el pagament entrant al teu compte de TickEtic i seguint els passos indicats:

https://txarango.ticketic.org/el-meu-compte/comandes/

Els motius perquè una compra en línia quedi Pendent de Pagament poden ser múltiples. Si tens problemes per finalitzar el pagament, prova de comprar les entrades amb un altre dispositiu (un altre ordinador, mòbil o tableta). També et recomanem que realitzis una nova comanda, amb un nou correu electrònic i nou usuari, en mode navegació privada i amb una nova targeta. Això hauria de solucionar qualsevol incompatibilitat.

En tot cas, si l’estat de la teva comanda és aquest, significa que les teves entrades estan reservades i assegurades, a faltar de tramitar-ne el pagament.

 

 

 

 

Com puc comprar una entrada per algú que no té DNI?

Si l’assistent a l’esdeveniment no té DNI, pot omplir el camp amb guionets. A la porta d’accés a l’esdeveniment, però, serà necessari que aquesta persona coincideixi amb el nom escrit a l’entrada.  Així, en cas d’un adult sense DNI, aquest pot identificar-se a la porta d’accés amb un altre document amb fotografia (Carnet de Conduir, Carnet de Biblioteca…). Els menors d’edat poden identificar-se amb l’acompanyant.

 

 

 

Sortiran noves entrades a la venda d’un esdeveniment en què estan exhaurides?

TickEtic es limita a gestionar les entrades per a diferents esdeveniments. La convocatòria d’aquests va a càrrec d’altres organitzacions o empreses. Si el grup en qüestió anunciés nous concerts, ho faria a través de la seva pàgina oficial i les xarxes socials.

Com demano una factura per la compra realitzada?

Per a l’emissió d’una factura per a la compra de les teves entrades, cal que enviïs un mail a facturacio@ticketic.org, amb les següents dades: 

  • Dades Fiscals de la persona o empresa que ha realitzat l’operació.
  • Número de la Comanda.

La factura serà enviada tan aviat com sigui possible.

 

Puc canviar el nom de la persona assistent associada a l’entrada?

Amb l’objectiu d’evitar la revenda il·legal d’entrades, aquestes són nominals i, una vegada adquirides, el nom de l’assistent no es pot canviar. En cas de força major, però, TickEtic podria avaluar el cas.

No puc finalitzar el pagament de la meva comanda. Què puc fer?

El més probable és que el dispositiu amb el qual estàs intentant comprar les entrades no sigui compatible. Prova de comprar-les amb un altre dispositiu com un altre ordinador, mòbil o tableta. També pots provar d’utilitzar una altra targeta bancària perquè n’hi ha que donen problemes. Ocasionalment alguns comptes de correu també presenten problemes. En aquest cas recomanem repetir el procés en mode navegació privada i amb un nou compte de correu electrònic.

 

 

La meva entrada no m’ha arribat al correu. Què puc fer?

El més probable és que t’hagin arribat al correu brossa o bé que arribi en breus.

En cas que no sigui així, el millor que pots fer és entrar al web amb el teu usuari i d’allà te les podràs descarregar sense problema. Per a l’enllaç, prem aquí.

 

 

 

 

Txarango - El Gran Circ

Txarango és un grup de música català format a Barcelona el 2010 per components originaris del Ripollès, de Sant Joan de les Abadesses.

TicketCoop SCCL, 2019

Comença a escriure i pitja Entrar per cercar

Cistella de la compra

No hi ha productes a la cistella.